Tarieven

Sinds 1 januari 2022 verloopt de vergoeding van uw behandeling volgens het Zorgprestatiemodel (ZPM). Voor patiënten die zich melden met een verzekerde klacht én gebruik willen maken van hun verzekering geldt het volgende:

Samsen Psycholoog werkt als specialistische GGZ-praktijk met tarieven die door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA) zijn vastgesteld. Een reguliere behandeling heeft veelal de prestatiecode CO0473. Klik hier voor de tarieven van 2022. 

Samsen Psycholoog heeft geen contracten met zorgverzekeraars afgesloten. Dat houdt in dat ú de rekening (maandelijks) krijgt toegestuurd 

Deze kunt u meteen insturen naar uw zorgverzekeraar en over het algemeen vindt binnen een paar dagen de vergoeding aan u plaats. Daarna kunt u dan de betaling aan Samsen Psycholoog verrichten. U blijft wel zelf verantwoordelijk voor betaling ervan aan Samsen Psycholoog.

De vergoeding is afhankelijk van uw polis:

Restitutiepolis – u krijgt veelal een volledige vergoeding bij zowel gecontracteerde als niet-gecontracteerde zorgaanbieders

Naturapolis – u krijgt veelal bij niet-gecontracteerde zorgaanbieders 60% tot 80% van de kosten vergoed 

Combinatiepolis – voor sommige vormen van zorg worden alleen gecontracteerde zorgaanbieders volledig vergoed, bij andere vormen ook niet-gecontracteerde zorgaanbieders.

Niet alle behandelingen worden door een verzekeraar vergoed. Verzekeraars vergoeden o.a. over het algemeen geen behandeling voor:

  • aanpassingsstoornissen
  • slaapstoornissen
  • communicatiestoornissen
  • werkproblemen
  • relatie- en gezinsproblemen

Raadpleeg vooraf de voorwaarden van uw verzekeraar en/of neem contact met hen op. 

Behandeling van klachten die niet onder de verzekerde zorg vallen betaalt u altijd helemaal zelf. Er is dan geen verwijzing van de huisarts nodig. Het tarief voor deze behandeling bedraagt € 159,85 per 45 minuten.

Een afspraak te laat of niet afzeggen

Het kan gebeuren dat u een afspraak af moet zeggen. Hoe eerder u dat doet, hoe prettiger. Indien een afspraak korter dan 48 uur (voor een afspraak op maandag 72 uur) van tevoren of helemaal niet wordt afgezegd, wordt een ‘no show tarief’ in rekening gebracht van € 80,00. Deze wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. U ontvangt hiervoor een aparte rekening.